Guinness Rekorlar Kitabı'nın en uzun burunlu kişisiydi! Artvinli Mehmet Özyürek, hayatını kaybetti..

8.8 cm'lik burun uzunluğuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Artvinli 74 yaşındaki Mehmet Özyürek'in hayatını kaybettiği bildirildi. Beyin ameliyatı olmak için Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatan Özyürek'in ameliyat öncesi kalp krizi geçirdiği ve doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kurtaramadığı öğrenildi.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın en uzun burunlu kişisiydi! Artvinli Mehmet Özyürek, hayatını kaybetti..

8,8 cm'lik büyük bir burnu olan ve Uluslararası alanda düzenlenmiş olan Uzun Burun Yarışması'nın sonucunda  'Dünya Burun Şampiyonu' olan ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Mehmet Özyürek'in, kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi. Aslen Artvin'li olan Özyürek 74 yaşında idi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN BURUNLU KİŞİSİ

en uzun burunlu Artvinli Mehmet Özyürek, hayatını kaybetti

 

1997'de Rize'de düzenlenen ilk Uzun Burun Yarışması'nda adının açıklanmasında Mehmet Özyürek, yarışmada 8,8 santimetrelik burun uzunluğuyla bütün rakiplerini geride bıraktı ve Türkiye'nin en uzun burunlu erkeği seçildi.

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

Daha sonra "Altın Burun" şampiyonu olan Mehmet Özyürek, Guinness Dünya Rekorları'nın dikkatini çekti. Guinness tarafından kayda alınan ve dünyanın en uzun burunlu erkeği olarak tescillenen Özyürek, 2011 yılında Guinness Dünya Rekorları'na girdi.

8,8 cm'lik burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı'nı kazanan 74 yaşındaki Mehmet Özyürek'in kalp krizinden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğü öğrenildi.