Günlük 100 dolar maaşla çalışacak personel bulunamıyor

Kaynakçılar günde 200 dolara çalışıyor! Personel eksikliğinden uzak doğudan personel getirilmeye başlandı! İşte ayrıntılar...

Günlük 100 dolar maaşla çalışacak personel bulunamıyor

Türkiye'de yetişmiş çalışan sayısındaki yetersizlik ve taleplerin yükselmesi, özellikle Tuzla'daki tersanelerde kaynakçı ustalarının günlük ücretlerini artırma noktasına getirdi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, kaynakçıların günlük 100 dolar olan ücretlerinin artık yetersiz olduğunu belirterek, bu meslek grubunun şimdi günlük 200 dolar talep ettiğini açıkladı.

Başkan Avdagiç, Türkiye genelinde yetişmiş çalışan sayısındaki yetersizlik sorununa dikkat çekti. Kaynakçıların taleplerinin bu seviyeye yükselmesiyle birlikte, tersanelerde sıkıntı yaşanmaya başlandığını ifade etti. Özellikle Tuzla'daki tersanelerde günlük 100 doların artık karşılanamadığını ve kaynakçıların günlük 200 dolar talep ettiğini vurgulayan Avdagiç, bu durumun "Uzakdoğu'dan kaynakçı getirme noktasına gelindiğini" söyledi.

kaynakçı

Başkan Avdagiç ayrıca eğitim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini ve Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM)nin hızla geliştirilmesi çağrısında bulundu. Genç işsizliği konusunda endişeli olduğunu belirten Avdagiç, "ne işte ne okulda" olan genç sayısının 3 milyona yaklaştığını ifade etti. Bu gençlerin iş dünyasına çekilmesi gerektiğini vurgulayan Avdagiç, MESEM'lerin olumlu-olumsuz tecrübelerden ders alarak hızla geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, ihracatçıların kur taleplerine de değinen Başkan Avdagiç, "kur şu kadar" söyleminin tehlikeli olduğunu belirterek, gerçekçi, istikrarlı ve enflasyonla korelasyon içinde bir kurun önemli olduğunu ifade etti.