İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine müjde! Devlet 3.300 TL ila 5.500 TL harçlık ödeyecek

Üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan bir destek programı kapsamında, öğrencilere maddi yardım yapılıyor. İşte ödemelerin ayrıntıları...

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine müjde! Devlet 3.300 TL ila 5.500 TL harçlık ödeyecek

Hükümetin vatandaşlarına yönelik başlattığı yardım programları, ihtiyaç sahibi ailelerin refahını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu programlar kapsamında her ay farklı kategorilerde onlarca yardım ödemesi yapılmaktadır ve devlet bütçesinden milyarlarca lira ayrılmaktadır. Özellikle son zamanlarda dikkat çeken yardım ödemesi ise 3.300 TL destek programıdır ve bu yardım için nasıl başvurulacağı sorgulanmaktadır. Ancak, e-Devlet üzerinden kolayca başvuru yapılabilmektedir.

ÖĞRENCİLERE DEVLET DESTEĞİ

ödeme

Devletin sunduğu yardım imkanlarına E-Devlet ya da SYD üzerinden başvuru yapılabiliyor. İlk-ortaokul öğrencileri için verilen 3.300 TL ödeme, üniversite öğrencileri için 5.500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ödemeler aylık değil, tek seferlik olarak ebeveynin hesabına yatırılıyor. Yardımdan faydalanabilmek için dar gelirli vatandaş olmak ve diğer yardımlardan en az birini almış olmak gerekiyor. Okul düzeyi ve başarı puanına göre farklı ödeme yapılıyor. Başvuru şartları arasında devlet okulunda okuyor olmak ve üniversite öğrencileri için örgün eğitim alıyor olmak yer alıyor.