İslam Memiş'ten 28 Mayıs sonrası altın ve dolar tahmini!

Seçim sürecinin yarattığı belirsizlik yatırımcıların tercihlerini de etkilemeye başladı. Birikimlerini korumak isteyenler bu süreçte gram altına ve dolara doğru yönelirken bu, her iki yatırım aracı için de seçim sonrası bir öngörülemezlik oluşumu ortaya çıktı. Seçimin ardından altının piyasada düşüş yaşadığı görüldü. Mali analist İslam Memis ise, yatırımcıları 28 Mayıs sonrası için uyardı.

İslam Memiş'ten 28 Mayıs sonrası altın ve dolar tahmini!

Seçim sonrası rekor kıran altın ve dolar söylentileri, bu yatırım araçlarına olan talebi artırmaya başladı. Seçim sonuçlarının açıklanması altına kısa vadeli bir kazanç sağlarken, dolar yatay seyrini sürdürdü. Ani bir devalüasyon borsada bir devre kesiciyi tetikledi. İslam Memiş, altın ve döviz kurlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken piyasanın önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceğini anlattı.

ALTIN GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Altın gram fiyatları güne düşüşle başlaması sonrasında 1.272 lira seviyesinden işlem görüyor. Ons altın fiyatlarında dünkü yükselişe paralel olarak yükselen gram altın fiyatları günü yüzde 0,68 artış ile birlikte 1.275 liradan kapattı. Gram fiyatları devalüasyonun başlamasının ardından bir önceki 10,40 liralık kapanışa göre yüzde 0,24 düşüşle 1.272 liradan işlem görmeye başladı. Aynı zamanda Çeyrek Altın 2.090 lira, Cumhuriyet Altını ise 8.450 lira olarak fiyatlanıyor.

"SÜREKLİ DÖVİZ PARASI TAKİBİ"

Dolar/TL güne yükselişle başladıktan sonra 19.7090'dan işlem gördü. Dün yükseliş trendinde hareket eden dolar/TL'nin günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 19,6701'den kapattı. Güne yükselişle başlayan dolar/TL, saat 11:00'de yüzde 0,2'lik artışla 19,7090'dan işlem gördüğü söylendi. Aynı dakika içinde euro/TL yüzde 0,4 değer artışıyla 21,4660'tan, sterlin/TL'de ise değişmeden 24,6600'den satıldı.

HİSSE SEKTÖRÜNDE SÜREKLİ DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul'da ise BIST 100 endeksi güne yüzde 2,12 düşüşle 4.405,99 puan üzerinden başladı. çılışta BIST 100 endeksi 95,22 puanla ve bir önceki seans kapanışına göre yüzde 2,12 düşüşle 4.405,99 puandan gerçekleşti.

İSLAM MEMİŞ SIRALADI: BORSA ALTIN VE DÖVİZ

İslam Memiş ise birikimi olanlara yatırım sıralaması oluşturdu. Memiş, şu anda önceliğin borsaya, ardından altın ve dövize verilmesi gerektiğini söyledi. “Memiş altın ve dövizle ilgili notları şöyle:

"Altın fiyatları için de ufak tefek düzeltmeler olabilir. 2 günde 154 lira değer kaybı yaşayan altın da kısa vadeli yükseliş tepkisi oluşturacak. Altının yüzde 50'lik bir alım fırsatı sunduğunu söyleyebilirim Uzun vadeli yatırımcılar için uygun olduğunu düşünüyorum. Bu yıl 1554'e karşı saldırıları görebiliriz.

ALTIN ​​VE DÖVİZ DÜŞÜRÜLDÜ

2 yıl öncesinde dolar 18 TL'ye çıkınca uyarılar aldık ve herkes dolar 30 TL'ye çıkar diye saldırıyordu. Neredeyse yalvaracaktık ama tokat yenildi. imdi seçimden önceki iki haftalık döneme bakıyorum da altın ve döviz cephesinden bir atak var. Sakinleşmeye yardımcı oluyor, evet yazın yine flörtleşme atakları göreceğiz. Yine alt gram saldırılarını görebiliriz. Ancak elinizdeki tüm parayı yuvarlamak yerine yatırımcı olmanız önemlidir. Siyasetçiler sandık başına gittiklerinde doların 30 TL, altının gramının 2000 lira olacağını mı söylediler? Daha iyi bir ekonomi vaat ediyor. Kim kime güvenip bir sürü altın ve dolar aldı."