İstanbul'daki lise öğrencilerine 3000 TL burs bağlanacak

Lise öğrencileri ayda 3 bin TL kazanacak! Detaylar haberimizde...

İstanbul'daki lise öğrencilerine 3000 TL burs bağlanacak

İstanbul Valisi Davut Gül, başarılarıyla dikkat çeken Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) 500 tam puan alan 388 öğrenciye müjdeli bir haberle geldi. Gül, 2023 yılındaki LGS'de üstün başarı gösteren öğrencilere destek olmak amacıyla düzenlenen bir programda açıklamalarda bulundu.

Vali Gül, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, dezavantajlı, özel yetenekli ve başarılı çocukların öncelikleri olduğunu vurgulayarak, "Sizin çok önemli bir kazanımınız var. Başarılı öğrencilersiniz. Devlet olarak, millet olarak yanınızda olmak istiyoruz. Eğitim hayatı boyunca gerek lisede, gerek üniversitede, gerek sonrasında ne zaman birine ihtiyaç duyarsanız mutlaka devletin bir ferdini yanınızda görün istiyoruz." dedi.

Programda açıklanan müjdeye göre, İstanbul'da 500 tam puan alan ve eğitim gören 388 öğrenciye aylık 3'er bin lira burs verilecek. Gül, bu destekleme programının başlangıcını Ocak ayına dayandırarak, her ay düzenli olarak öğrencilere 3 bin lira bursun ödeneceğini belirtti. Bu kapsamda, şubat ayında 2 aylık bursun ödeneceğini ve ay sonunda öğrencilere 6 bin liranın yatırılacağını ifade etti.

lise sınavından 500 alana ayda 3000 tl ödeme

Vali Gül, öğrencilerle her ay bir araya gelme ve çeşitli aktivitelerde bulunma sözü vererek, "Sizden özel hiçbir beklentimiz yok. Tek bir beklentimiz var; dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi okullarda okursanız okuyun, ne iş yaparsanız yapın bir ayağınız hep Türkiye'de olsun. Gönlünüzün, kalbinizin bir tarafı hep bu topraklarda olsun. Bunu istiyoruz." şeklinde konuştu.

Programda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilere selam gönderdiği ve uygun zamanda Cumhurbaşkanı ile öğrencileri bir araya getirmek istedikleri de belirtildi. Bu destek programı, öğrencilere eğitim hayatları boyunca sürekli bir destek ve teşvik sağlayarak, Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmayı hedefliyor.