İYİ Parti'li eski vekil Aytun Çıray'dan, Meral Akşener'e 'canlı bomba' benzetmesi

İYİ Parti'den ayrılan eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partinin genel başkanı Meral Akşener'in "CHP'den 15 milletvekili çıkarmakla hayatımın en büyük hatası" şeklindeki yorumunu "siyasi canlı bomba" olarak nitelendirdi.

İYİ Parti'li eski vekil Aytun Çıray'dan, Meral Akşener'e 'canlı bomba' benzetmesi

İYİ Parti'den geçtiğimiz günlerde istifa ederek ayrılan Aytun Çıray, bir röportajında ​​eski genel başkan Meral Akşener'i "gerçek bomba"ya benzetmişti. Akşener'in kongredeki konuşmasının "ciddiye alınamayacağını" söyleyen Çıray'ın sözleri internette gündem oldu.

Türkiye'de seçim süreci bitti ama muhalefetin çatlak sesleri devam ediyor. İYİ Parti'nin peşpeşe istifalarının ardından gözler kongreye çevrildi. Parti içi muhalefet kongreye aday göstermeme kararı alırken, Meral Akşener yeniden parti başkanı seçildi. Kongrede seçim sürecine ilişkin değerlendirmesini yapan Akşener, kullandığı ifadelerle Milli Koalisyonu resmen bitirmiş ve CHP ile adeta bağlarını kopartmıştı.

İYİ Parti'li eski vekil Aytun Çıray'dan, Meral Akşener'e 'canlı bomba' benzetmesi

İYİ Parti'den ayrılan isimlerden Aytun Çıray, Cumhuriyet gazetesine bir röportaj verdi. Çıray, “Kurucu Genel Sekreter olarak başladığım ve bugüne kadar birçok görevde bulunduğum İyi Parti'den gerekli görmediğim çeşitli nedenlerle istifa ediyorum." şeklinde konuşurken kongre sürecini de değerlendirdi.

MERAL AKŞENER İÇİN “SİYASİ BOMBA” DEDİ

Aytun Çıray, Meral Akşener'in siyasi canlı bomba olarak hareket ettiğine dikkat çekiyor ve şu cümleleri aktarıyor;

 Çocukken anneannem derdi ki torunlarından biri çok bağırırsa o torun suçlu çocuktur. Vizyonu ve misyonu olmayan bir konferans konuşması ciddiye alınamaz. Delege, yakın çevresini çizerek ona yanıt verdi. Hayal edebilirsiniz; Bir valinin, büyükelçinin, partisine ateş yakmayan, anayasanın hep konuşulacağı bir ülkede, anayasaya aykırı, anayasaya aykırı bir parti Türkiye'yi yönetmeye talip olabilir mi? Meral, siyasi bir canlı bomba gibi davrandığını düşünüyorum."