Mansur Yavaş'a suç duyurusu! AKP'li isimden 'Kayyum mu atanacak?' sorusuna dikkat çeken yanıt..

Ankara'da yaşanan sel felaketinin ardından Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin açıklamasının hedefinde ABB Başkanı Mansur Yavaş vardı. Köse, "Mansur Yavaş yerine kayyum atamasının yapılmasını bekliyor musunuz?" şeklinde gelen bir soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

Mansur Yavaş'a suç duyurusu! AKP'li isimden 'Kayyum mu atanacak?' sorusuna dikkat çeken yanıt..

Ankara son günlerde şiddetli yağışlardan etkilendi. Meteorolojinin günlerdir uyarıda bulunduğu başkent sele teslim oldu. Kuyuları su bastı, birçok evi, dükkanları, yolları ve caddeleri su bastı. Vatandaşlar sokakta mahsur kalırken ekip yoğun güvenlik önlemi aldı. Bunun üzerine AK Parti, ABB Belediye Başkanı Mahsur Yavaş'a karşı cephe aldı.

Mamak Belediye Başkanı olarak görev yapan Murat Köse, Ankara'da farklı günlerde gerçekleşen sel baskınlarının Başkan Mansur Yavaş'ın hiç etkilemediğini vurgulayarak “Su baskını ihtimali olan yerlerde ekipler oluşturulmalı ve yağışlı stratejik noktalarda önlem alınması ve acil müdahale edilmesi gerekiyor. Aradan uzun yıllar geçti ve sorumluluk hala bir önceki yönetime geçmeye çalışıyor” dedi.

AK Partililerden Mansur Yavaş'a suç duyurusu! 'Kayyum mu atanacak?' sorusuna dikkat çeken yanıt..

“SÖYLEDİĞİ HİÇBİR SÖZÜ TUTMADI”

Aynı zamanda AK Parti'nin ABB Grup Başkanvekili olan Murat Köse, düzenlediği basın toplantısında Mansur Yavaş'ın göreve gelmeden önce erdiği sözü tutmadığını söyledi. Ankara sokaklarında sokak köpeklerinin olduğunu ve en çok yerleşim yerlerinin bunlardan şikayet edildiğini söyleyen Köse, belediyenin bu aşamada hiçbir şey yapmadığını da ifade etti.

"5 SUÇ DUYURUSUNU SAVCILIĞA VERDİK"

2022 denetim kurulu raporuna göre suç teşkil edece olan konularda Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarına işaret eden Köse, "Beş şikayeti ele aldık. Şimdi adli makama intikal ettirilmiştir. Adli makam bu hususları ayrıntılı olarak inceleyecek ve karara bağlayacaktır." siye konuştu.

AK Partililerden Mansur Yavaş'a suç duyurusu

"CAN KAYBINA RAĞMEN HİÇ ETKİLENMEDİ"

Ankara'da şiddetli yağışlar nedeniyle her gün su baskınlarının meydana geldiğini, yolları, tünelleri, iş yerlerini, evleri ve metro istasyonlarını sular altında bıraktığını söyleyen Köse, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Geçen yıl yaşanan sel felaketlerinde can kayıplarına rağmen Mansur Yavaş bundan hiç etkilemedi. İlk yıllardan itibaren bizler de konuyu tartıştık. Düzenli olarak temizlensin, bu nedenle tıkanıklık su basmasına neden olur, defalarca söyledik.

Yağmur öncesinde ve yağmur sonrasında alt yapı ihtiyacı olan yerler önceden belirlenerek ivedilikle önlem alınmalıdır. Ekipler su baskını ihtimali olan bölgelere kurularak önlem almalı ve yağışlı stratejik noktalarda acil müdahale yapılmalıdır. Bunlar yapılmadı ve 4 yıl geçti ve biz hala sorumluluğu önceki yönetime devretmeye çalışıyoruz. Aradan 4 yıl geçti ve Ankara bugün normal bir şehir ise, temel sorunları çözüldüyse Ankara 25 yıldır verdiği hizmetlerden dolayıdır."

"KAYYUM SÜRECİ, YARGININ KARAR VERECEĞİ BİR SÜREÇ"

Murat Köse, bir gazetecinin "Mansur Yavaş yerine kayyum atamasının yapılmasını bekliyor musunuz?" şeklindeki sorusuna "Bu güvene dayalı süreç, yargının karar vermesi geren bir süreçtir." cevabını verdi.