MEB'den öğrencileri üzecek yaz tatili kararı

MEB tatil süresini kısaltıyor! Öğrenciler şokta. İşte tatil süresine ilişkin yenilikler...

MEB'den öğrencileri üzecek yaz tatili kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil sürelerinde önemli değişikliklere gitme kararı alarak öğrenci ve veliler arasında gündem oluşturdu. Kasım ve Nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasının devam edeceğini duyuran MEB, yaz tatili süresini kısaltma ve okul gün sayısını 200'e çıkarma çalışmalarına başladı.

Habertürk Muhabiri Dicle Topçu'nun elde ettiği bilgilere göre, MEB'in masasında olan yeni düzenleme ile eğitim-öğretim süresi 180 gün olan gün sayısı, 200 güne çıkarılacak. Bu planlamaya göre, öğrenciler daha uzun süre okula gitme zorunluluğuyla karşılaşacak. Ara tatil uygulamalarının devam edeceği belirtilirken, öğrencilerin yaz tatili süreleri kısalacak.

meb tatil süreleri

Topçu, canlı yayında, "Bakanlığın masasında olan bu çalışma ile 180 gün olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması planlanıyor. Toplamda öğrencilerin eğitim-öğretim iş günü yaz tatilinden kısalacak ve öğrenciler böylelikle daha çok okula gidecekler." ifadelerini kullandı.

meb tatil süreleri

Ayrıca, MEB'in bu değişiklikte gelişmiş ülkelerin uygulamalarını örnek alacağı belirtiliyor. Bazı ülkelerde öğrencilerin yılda okula gitme gün sayılarına dikkat çekilerek, Hollanda'da okula gitme gün sayısının 200 olduğu ve bu ülkedeki uygulamanın MEB tarafından referans alındığı iddiaları gündeme geldi.

Bu kararın ardında yatan nedenler ve uygulamanın detayları henüz netleşmemiş olsa da, MEB'in önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamalarla bu konuda daha fazla bilgi edinilecek.