Okula devam eden öğrencilere müjde! Dev harçlık kutusu açıldı: O şartla 3.709 TL ödenecek

Maddi desteğe ihtiyacı olan milyonlarca vatandaş için devlet tarafından sosyal yardımlar yapılıyor. Öğrenciler de yardım alanlar arasında yer alıyor. Ayrıntılar haberimizde.

Okula devam eden öğrencilere müjde! Dev harçlık kutusu açıldı: O şartla 3.709 TL ödenecek

Zorlu hayat şartları sebebi ile ekonomik zorluklarla baş edemeyen binlerce vatandaşa devletten destek. Çocuklara yönelik yapılan destekler arasında da SED ödemeleri yer alıyor. SED ödemelerinin detayları ve miktarı hakkındaki bilgiler yazının devamında.

sosyal yardımlar

DEVLETTEN ÇOCUKLARA DESTEK ÖDEMESİ

Ekonomik zorluklar sebebi ile geçimde, iş bulmakta zorlanan milyonlarca vatandaş için devlet yardımlarda bulunuyor. Sosyal devlet anlayışı gereğince bakanlıklar aracılığıyla ailelere destekler dağıtılıyor. SED ödemeleri de bunlarda biri. Bu ödeme, anaokul, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine bu ödeme verilmekte. Aynı zamanda, ekonomik sebeplerle ihtiyaç sahibi olan ve herhangi bir sebeple hayatını devam ettirmek için çalışamayan ya da bu sebeplerle ailesini kaybeden çocuklara bu destek ödemeleri sağlanıyor. Ödemenin miktarı 3.708 TL olarak belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destekler her çocuğa ayrı ayrı verilmektedir. SED ödemelerinin genel olarak her alanda yapılan zamlar sonrasında mayıs ayında yapılacak olan zam da merak ediliyor. Başvuranların sayısı her geçen gün artarken kişi sayısı hakkında bilgiyi Bakan Derya Yanık verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 Nisan ayı SED ödemesinin miktarını 645.269,922 TL olarak açıkladı.

sosyal yardımlar

BAŞVURULAR NE ZAMAN

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için ödenen SED yardımları için başvuru yapmakta oldukça kolay. Kaymakamlık binalarında bulunan SYDV'na başvuru yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvurular gerçekleştirilebilir. Başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde geri dönüş yapılacağı açıklandı. Aynı zamanda yapılan ödemeler ise, PTT şubelerinden alabilecekler.