ÖSYM, YKS'ye katılan depremzedelere ulaşım ve barınma desteğinde başvuru süresini uzattı!

Deprem bölgelerinden Yüksek Öğrenim Sınavları (YKS) 2023'e giren adaylar için ulaşım ile birlikte barınma yardımı başvuruları uzatıldı.

ÖSYM, YKS'ye katılan depremzedelere ulaşım ve barınma desteğinde başvuru süresini uzattı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından resmi sitesi üzerinden bir açıklama yayınlandı. Açıklamanın içeriğinde 2023 (2023-YKS) Üniversite Sınavları'na girecek depremden etkilenen ve sınav yeri dışında bulunan adaylar için ulaşım ve aynı zamanda barınma yardımı başvuru tarihinde değişikliğe gidildiği bildirildi. Bu kapsamda başvuru süreci 15 Haziran mesai saatinin bitimine kadar devam edecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 15 HAZİRAN 2023

ÖSYM, YKS'ye girecek depremzedeler için süre uzatıldı! Son başvuru tarihi 15 Haziran

ÖSYM internet sitesindeki duyuruda 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 2023-YKS'ye katılacak depremden etkilenen yarışmacılara ikamet ettikleri sınav merkezinin dışında ulaşım ve konaklama desteği sağlanacak. Bununla ilgili de adaylar için öngörülen başvuru süreleri uzatıldı. Başvurular 15 Haziran Perşembe, mesai saatinin bitimine kadar devam ettirilecek.

Adayların ulaşım ve aynı zamanda barınma ihtiyaçları ise KYK yurtları başta olmak üzere iller ve ilçeler arası AFAD koordinasyonu bünyesinde karşılanacak. Ayrıca; ulaşım ve barınma yardımı başvuruları, nüfus cüzdanı, 2023-YKS sınav giriş belgeleri ve oturma izin belgeleri ile birlikte doğrudan il ve ilçe yönetimlerine yapılacak.