Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun anlaşma protokolüne dünya basınından yorum: 'Denge sağlanabilir'

Reuters, Ümit Özdağ'ın açıklamaları ve hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nda desteğini yorumladı. Yayınlanan habere; "Mülteci karşıtı partinin başkanı ikinci turda Erdoğan'ın rakibini destekliyor" başlığı atılırken protokol hakkında da okuyucularını bilgilendirdi.

Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun anlaşma protokolüne dünya basınından yorum: 'Denge sağlanabilir'

Zafer Partisi'nin lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için Millet İttifakı ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı. Özdağ'ın açıklamaları ve Kılıçdaroğlu ile birlikte imzalamış olduğu protokol dünya basınına da yansıdı.

'SAĞDAN DESTEK YARIŞI'

Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun anlaşma protokolüne dünya basınında

 İngiliz haber ajansı Reuters, Özdağ'ın kararını "Türkiye'deki mülteci karşıtı partinin başkanı ikinci tur için Erdoğan'ın rakibini destekliyor" manşetiyle okuyucularına duyurdu. Haberin içeriğinde “Zafer Partisi lideri Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. Özdağ, 14 Mayıs'ta oyların yüzde 2,2'sini aldı. Cumhurbaşkanlığı yarışında sağdan destek almak şart." ifadeleri yer aldı.

28 Mayıs'a giden süreci "sağcı bir destek yarışı" olarak nitelendiren Reuters, Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesinde mültecilerin bir yıl içinde geri gönderilmesi planında mutabakata vardığını bildirdi.

'MÜLTECİLER KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİ YAPILDI'

Aynı şeyi yineleyen ABD haber ajansı Associated Press (AP), şu açıklamayı yaptı:

"Mülteci karşıtı bir partinin hafta sonu yapılacak seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif adayı destekledi. Özdağ, kendisinin ve Kılıçdaroğlu'nun milyonlarca mülteciyi kendi ülkelerine geri gönderebilme konusunda anlaştıkları için yardımda bulunduklarını açıkladı."

'MİLLİYETÇİ KİMLİĞE YOĞUNLAŞTILAR'

ABD merkezli Bloomberg internet sitesinde "Erdoğan'ın rakibi yarışta milliyetçi parti esteğini alıyor" manşeti atıldı. Bloomberg, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimleri sonrasında seçmenin "milliyetçi kimliğine" odaklandığını belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun desteğini aldığı Zafer partisinden muhtemelen daha fazla desteğe ihtiyacı var. Milletvekili seçiminde oyların yüzde 2,2'si Zafer Partisi'nde.." denildi.