TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı hız kesmeden devam ediyor!

Türk lirası, bu hafta sonu yapılması planlanan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bugün dolar karşısında rekor bir düşüş yaşadı. Dün gece açık piyasada 20.47 TL'yi gören dolar, bu sabah 19.99 TL'den işlem görüyor. TL de 14 Mayıs seçimlerinden bu yana yüzde 2,1 değer kaybı olduğu görülürken geçen yılki kaybın yüzde 6,4 olduğu belirtiliyor.

TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı hız kesmeden devam ediyor!

Türk lirası, Pazar günkü ikinci cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde düşüşünü sürdürüyor. TL, dolar karşısında rekor düşüş yaşadı. Dün gece açık piyasada 20.47 TL'yi gören dolar, bu sabah 19.99 TL'den işlem görmeye başladı. Dün TL dolar karşısında geçen yıla göre yüzde 6,4 düşüşle 19,8695'ten kapandı.

Türkiye'nin dolar cinsinden tahvil ve hisse senetlerinin de düştüğü söylenirken, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından TL'nin dolar karşısında düşüşünün hızlandığı bilgisi paylaşılıyor.

TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı hız kesmeden devam ediyor!

KÖRFEZ MESAJI YETERLİ OLMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Körfez ülkelerinin son dönemde Türkiye'ye para aktararak merkez bankaları ve piyasalar üzerindeki baskıyı hafiflettiğini ve Pazar günkü ikinci tur seçimlerin ardından bu ülkelerin liderleriyle bir araya geldiğini söyledi.

14 MAYIS'TAN SONRA YÜZDE 2.1 DEĞER KAYBI

Türk lirasının bu yılki devalüasyonu, 50.000'den fazla insanı öldüren Şubat depreminin ardından geldi. Lira, 14 Mayıs seçimlerinden bu yana yüzde 2,1 değer kaybetti.