Tunç Soyer, 'değişim' desteğinde İmamoğlu'na kapılarını kapattı!

CHP'de değişim için ilk çıkışı yapan ve başkanlığının nabzını tutan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den umduğu desteği bulamadı. İkilinin görüşmesinin ardından Soyer, İmamoğlu'nu üzecek bir açıklama yaptı.

Tunç Soyer, 'değişim' desteğinde İmamoğlu'na kapılarını kapattı!

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında yenilgi ve hayal kırıklığı yaşayan CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, istifa baskılarıyla karşı karşıya kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmmaoğlu'da genel başkanlığın değişmesi için "değişim" sloganıyla parti iktidarı önünde bayrak sallayarak başkanlık için destek istemeye başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, konuyla ilgili İzmir'in Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşürken, meslektaşlarından aradığı desteği bulamadığı görüldü. Tunç Soyer, SonSöz TV'de katıldığı programda görüşme içeriğini aktarırken, CHP'deki değişim müzakerelerine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

"FARKLI DÜŞÜNDÜĞÜMÜ AÇIKLADIM"

Tunç Soyer, 'değişim' desteğinde İmamoğlu'na kapılarını kapattı

Ekrem İmamoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 4,5 yıldır düzenli olarak görüştüklerini hatırlatan başkan Soyer, “Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantı sırasında onu daha çok dinledim. yapmak, ama ne düşündüğü hakkında bilinmeyen ya da anlaşılmayan çok şey var. Fakat onu sindiremiyorum. Basına yansımak iyi bir şey değil. Sadece medyadan rem Bey'i anlamak istemiyorum. Olamaz! Ne düşündüğünü söyle' demek istiyorum" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK SÖZLERİ

Kurultayın yerel seçimlerin ardından yapılacağına dair işaretleri gören Başkan Soyer, konuşmasında"Sayın genel başkanımız 'Bu gemi güvenli bir şekilde yananana kadar kaptanlıktan vazgeçmeyeceğim' diye konuştu. Bu benim için çok değerli bir keşif. Tabii ki, liman söz konusu olduğunda ne demek istediğini biliyor. Ancak benim anladığım seçime kadar bir değişiklik olmadı ama ondan sonra bir değişiklik olması olarak anladım. Aslında kongre süresince, kongreye seçimden önce mi yoksa sonra mı gideceğimi bilemedim. Ancak en kötüsü seçime kadar Başkan ile gideceğine dair işaretler var. Değişimden kastım bu değil. Yani değişim, içeriğin değişmesidir…” ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞİM, LİDER DEĞİŞİMİ DEĞİLDİR"

CHP'nin toplumsal muhalefeti örgütlemiş olan bir parti olması gerektiğini vurgulayan Soyer, değişim tartışmasının şahıslar üzerinden yapılmaması gerektiğini belirterek, "Neyi nasıl söyleyelim, nasıl söyleyelim?" diye konuştu. Öfke ve Türkiye'yi nasıl bir gelecek tasavvur ediyoruz, onu ortaya koymak zorundayız. İşte benim değişim anlayışım. Bu bir delegasyon veya lider değişikliği değildir. "Sadece birbirimizi daha iyi tanımamız gerekiyor," dedi.