Türkiye'den BAE'ye bir günlük ekonomi ziyareti!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak göreve getirilen Cevdet Yılmaz ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam saatlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiler. İki isim BAE'ye günübirlik ziyaret gerçekleştirecekler.

Türkiye'den BAE'ye bir günlük ekonomi ziyareti!

Türkiye ile BAE arasında yıllarca süren gerilim sonrasında 2021 yılı sonlarında başlayan normalleşme hamlesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yılın başlarında BAE'ye yaptığı ziyaret ve özellikle ekonomik ve askeri alanda bir dizi anlaşmayla bir adım daha ileri götürüldü.

Seçimin bitmesinin sonrasında kurulan yeni kabine için Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Mehmet Şimşek liderliğinde uzun süredir beklenen ekonomik yol haritası sürerken, dikkatler yeni hükümetin ilk adımlarına çevrildi.

FAİZ KARARINDAN ÖNCE DİKKAT ÇEKEN ZİYARET

Türkiye'den BAE'ye bir günlük ekonomi ziyareti

Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını kamuoyuna duyuracak. Türkiye, piyasanın beklediği büyük bir karar öncesinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret programı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak göreve getirilen Cevdet Yılmaz, aldığı karar üzerine Birleşik Arap Emirlikleri'ne günübirlik bir ziyaret gerçekleştirirken Yılmaz'a Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik etti.

Edinilen son bilgilerde Yılmaz ve Şimşek, bir gün sürecek çalışma ziyareti asına Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmek üzere akşam Ankara'dan ayrıldılar.