AKP'nin listesinden meclise giren HÜDA PAR'ın sözcüsü: 'Milletvekili yemin metni değiştirilmeli'

Batman'da AK Parti'nin listelerinden milletvekili olarak seçilen ve TBMM'ye giren HÜDA PAR'ın sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de yeminin kesin bir metin olmadığını ancak buna rağmen kürsüye çıkarak metni okuyacağını söyledi. Ramanlı, konuyla ilgili açıklamasında "Yemin doğru yazılmış mı? Benim için değil. Yemin metninin değiştirilmesi gerektiğini de parti programımızda yazdık." ifadelerini kullandı.

AKP'nin listesinden meclise giren HÜDA PAR'ın sözcüsü: 'Milletvekili yemin metni değiştirilmeli'

Batman'da AK Parti listesine dahil olarak 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili olarak seçilen ve TBMM'ye giren HÜDA PAR'ın Sözcüsü Serkan Ramanlı, yaptığı bir konuşmada milletvekili yemininin içeriğine ilişkin açıklama yaptı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine giden ve burada çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle görüşen Ramanlı'ya, "Yemin metnini okumak ister misiniz?" sorusu yöneltilirken parti sözcüsü bu soruya şöyle cevap verdi:

“Yemin metni okundu. Orada ayrım yok. Ama bunu sorarsan şöyle cevap veririm. Bu yeminin metni doğru mu? Benim için değil. Yıllardır her sabah bir ideolojiyle ilgili, insanın varlığını hediye etmesiyle ilgili bir yazı okuyoruz, nasıl yanlışmış, nasıl düzeltilmiş... Parti programımızda 'Yemin değiştirilmeli' diye yazmıştık. Yemin metninin doğru bir metin olduğunu kesinlikle düşünmüyoruz. Kimse bir ideolojinin üzerine yemin etmesin.

AKP'nin listesinden meclise giren HÜDA PAR'ın sözcüsü Milletvekili yemin metni değiştirilmeli

'BUNU BANA DAYATAMAZSIN...'

 Ben CHP'li değilim. Neden CHP'nin altı okunun üstüne yemin ediyorum? Diyelim ki AK Parti Anyasa'yı değiştirecek çoğunluğu elde etti. Metin "AKP'nin savunduğu ilkelere herkes yemin etsin" diyorsa, AKP'li olmayan biri "Bunu bana dayatamazsın dostum" dese haklı olarak sayılmaz mı?"

CHP’DEN İLK TEPKİ: TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ramanlı'nın yorumunu Twitter'da paylaşarak "tehlikeli" ifadesini kullanarak konuşmaya karşı olan tepkisini gösterdi. Bülbül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tehlikenin farkında mısın? AKP milletvekili HÜDA-PAR'dan Serkan Ramanlı; Devletin varlığını ve bağımsızlığını aynı zamanda da vatanın ve milletin bölünemez bütünlüğünü, milletin tam ve kayıtsız şartsız egemenliğini savunacağım; Türkiye'nin önünde "Şerefim ve haysiyetim üzerine yemin ederim" demenin yanlış olduğunu düşündüğünü söyledi. Bu çirkin yorumları asla kabul etmeyeceğiz... 28 Mayıs'ta Türkiye milleti, kararını sandıkta verecek!"