Ani hava değişimlerine dikkat! O hastalığı tetikliyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Ani hava değişimlerine dikkat! O hastalığı tetikliyor

Yalancı baharın cazibesine kapılmadan önce, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, ani hava sıcaklığı değişimlerinin bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlayabileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Çerçi, hava sıcaklıklarındaki dalgalanmaların özellikle bahar mevsiminin erken dönemlerinde dikkate alınması gerektiğini belirtti. Gün içinde sıcaklık farklarının yaşandığı bu dönemde, evlerdeki ve araçlardaki açık pencerelerin, hızlı ısı değişimlerine maruz kalarak bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Güneşin sıcaklığına rağmen, düşük hava sıcaklıklarının insanları yanıltabileceğini ifade etti.

hasta

Uzman, özellikle çocukların bu hava değişimlerine daha duyarlı olduğunu ve bu durumun bademcik ve geniz eti hastalıklarının artmasına neden olduğunu vurguladı. Çocukların, kreş ve okul gibi ortamlarda daha fazla mikroorganizmaya maruz kaldığını belirterek, bu durumun hastalıkları tetiklediğini söyledi. Ayrıca, sıcaklığa uygun giyinme, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku alışkanlıklarının bağışıklık sistemini güçlü tutmada önemli olduğunu ifade etti.

Bu uyarılarla birlikte, hava değişimlerine karşı dikkatli olunması ve koruyucu önlemlerin alınması, sağlıklı bir bahar geçirmek adına önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

hastalık