Bakan Koca açıkladı: Reçete ve raporlar uzaktan sağlık hizmetiyle çözülecek!

Sağlık Bakanı Farettin Koca, sağlık sistemine yönelik yeni düzenlemeler hakkına bilgiler verdi. Bakan Koca, artık "reçeteler" veya "raporlar" için hastaneye gitmek zorunda olmadığını söyledi.

Bakan Koca açıkladı: Reçete ve raporlar uzaktan sağlık hizmetiyle çözülecek!

Artık reçeteler ve raporlar için hastaneye gitme durumu ortadan kaldırılıyor. Uzak sistemlerle uyumlu olan bir uygulamayla reçete ve rapor yazdırmak için hastaneler devreden çıkarılıyor. Konuya ilişkin açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı.

Reçete ve raporlar uzaktan sağlık hizmetiyle çözülecek

Bakan Fahrettin Koca, sağlık sisteminde gerçekleştirilen bazı değişiklikler hakkında konuşurken hastaneye randevuyla giden kişilerin yaklaşık yüzde 22'sinin reçete ve rapor yazdırmak için hastaneye gittiğini söyledi. Bakan Koca, çözüm olarak ‘telemedicine’ yöntemini, yani bu amaçla hastaneye gitmeye gerek olmadığını belirtti.

Uygulamanın "hasta yükünü azaltacak" konusunu vurgulayan Bakan Koca, hükümetin reçete ve rapor gibi hastaların sorularını teletıp hizmetleriyle çözmeyi düşündüğünü söylerken bu sayede reçeteler,i raporlar vb. ihtiyaçlarının hastaneye ulaşmadan karşılanacağını aktardı.