Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimi Türk demokrasisi kazanmıştır!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinin sonuçları hakkında değerlendirmeler yaparken Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halkın güvenini kazanması olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu seçimler eski sistem tartışmasına son verdi" diyen Erdoğan, seçimin en büyük kazananının Türkiye demokrasisi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Seçime giden vatandaşlarımıza hangi yolu seçerse seçsin, sorumlu davranıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimi Türk demokrasisi kazanmıştır!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Genel Merkezi'nde düzenlenen Sayıştay'ın 161. yıl programında konuştu. Sayıştay'ın kurulduğu günden bu yana devlet kurumları arasında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasal olarak yetkili denetim organımız olan Sayıştay'ın konumunu, çıkarılan kanunlarla daha fazla güçlendirdik. Temsil şirketlerini tüm sivil ve askeri kuruluşlara ve kamu kaynağı kullanan her türlü kuruluşa kazandırdık. Belediye işletmeleri Sayıştay denetiminde Şirketin yapısını yeniden düzenledik, bir üst kontrol organı ve bir hesap mahkemesi haline getirdik.

"SAYIŞTAY'IN YERİ DOLDURULAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Seçimi Türk demokrasisi kazanmıştır!'

 Ülkenin finansal istikrarına katkı sağlamak amacıyla gelir ve giderlerin denetlenmesinde Sayıştay'ın yerini alamayacağını öne süren Erdoğan, Sayıştay'ın Cumhuriyet adına yürütmüş olduğu faaliyetlerle 85 milyon kişinin tamamının hak ve hukukunu koruduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İşçilerimizin çocuklarının geçim kaynaklarını keserek devlete olan borcunu ödeyen, alın teriyle eve ekmek getiren esnaflarımız, tarlalarında gece gündüz çalışan çiftçilerimiz. yazın sıcağını, kışın soğuğuna aldırış etmeden, Türkiye'nin kalkınmasına omuz veren sanayicilerimiz, analar, babalar vatanına, ülkesine ve medeniyetine bağlı değerlere bağlı evlatlar yetiştirmek için çabalar, kısacası vergiler milletimizin tüm fertleri, genci, yaşlısı, erkeği ve kadını tarafından ödenir.”

Bunun bir kuyumcu titizliğiyle yapılması zor bir iş olduğunu anlatan Erdoğan, “Bu, her türlü siyasi hesap ve hesapların üzerinde, vatani bir yükümlülüktür. İnanıyorum ki bu dönemde burada olan her bir kardeşim misyonlarına bu hassasiyetle yaklaşmışlardır ve yaklaşmaya devam edeceklerdir. Bunu iyi yaptıklarından asla şüphe duymadım. Başarılarınızı Rabbimden niyaz ediyorum. ifadeler kullandı.

Erdoğan, 29 Ekim 2023, Cumhuriyetin 100. yılını kutluyor. 85 milyon kişi tüm farklılıkları bir kenara bırakarak Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Bugüne kadar inşa ettikleri asırlık köprünün ihtişam durumuna şahitlik edeceklerini ifade eden Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılını da geride bırakarak hep birlikte yeni ufuklara yelken açacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu önemli kutlamayı, gelecek yüzyılımıza damgasını vuracak olan yeni vizyonun başlangıç ​​noktası yapmak istedik. Bu yüzyılın adı Türk Yüzyılı'dır. Türk Yüzyılı, ülkemizi çağdaş çağın üzerine çıkaracak kapsamlı bir yol haritasıdır. Türkiye'nin asrı, halkımızın asırlık hayallerini gerçekleştirecek ve başaracaktır.Türkiye Yüzyılı, İstiklal Harbinin ruhu ile geleceğini inşa eden 85 milyon insanın adıdır. İnşallah 85 milyon ruhun dayanışmasıyla adım adım gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Milletimiz bu yönde ilk adımı 14 Mayıs'ta Kongre'de attı. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı kararla Türkiye'nin asrını kucakladığını da ortaya koydu.

"EN BÜYÜK KAZANAN TÜRK DEMOKRASİSİ"

Onlarca yıldır haksız yere eleştirilen Türk demokrasisinin seçimin kazananı olduğuna dikat çeken Erdoğan, "Yüzde 52.18 oy ile 5 yıl daha vatana hizmet etmek istiyoruz.Kalbinize fırsat getirdiğiniz herkese sorumluluk getirin. Oy veren vatandaşlarımıza karşı her ne olursa olsun sorumlu davranıyoruz. 21 yıldır milletin emanetini sadakatle savunduğumuz gibi, hangisini seçerlerse seçsinler, inşallah bundan sonra da bu inanca gölge düşürmeyiz." dedi.