Doğum yapan kadınlar bu hastalıklardan kurtulamıyor

Yapılan araştırmalar üzerine Avustralyalı bilim insanları tarafından her yıl en az 40 milyon kadının doğum yapmasıyla sağlık problemlerinin gündeme gelmesiyle doğum sonrasındaki hastalıklar meydana geldi.

Doğum yapan kadınlar bu hastalıklardan kurtulamıyor

DSÖ, sağlık sistemlerinin doğum sonrası problemleri tanımasının anne sağlığı açısından önemli bir fark yarattığı ortaya çıkarken her sene en az 40 milyon kadının doğum sonrasında bel ağrısı, depresyon, idrar kaçırma ve ikincil kısırlık durumları yaşanabilir.

doğum sonrası hastalık

BU HASTALIKLAR BİLİNMİYOR

DSÖ Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı ve Araştırma Direktörü Dr. Pascale Allotey, doğum sonrasındaki durumların çoğu kadında görüldüğüne değinirken uzun süre sonrada günlük yaşamlarında hem duygusal hem de fiziksel anlamda ciddi sorular yaşanıyor. Ünlü tıp dergisi Lancet’in yeni yayınlanan seri üzerinde araştırmayla her yıl en az 40 milyon kadının yüzde 35’inin doğuma beraberinde yaşanan cinsel beraberlik sonrasında ağrı, yüzde 32'sinin bel ağrısı, yüzde 8-31 arası idrar kaçırma, yüzde 9-24 aralığı anksiyete, yüzde 11-17 arasında ise depresyonlar görülerek yüzde 11 ikincil kısırlık ve benzeri sorunların ortaya çıktığı bilgisi verildi.