Elektronik sigaralardaki korkunç gerçek ortaya çıktı

Elektronik sigara kullanımı artıyor! Korkunç zararları daha yeni ortaya çıktı! Ayrıntılar haberimizde...

Elektronik sigaralardaki korkunç gerçek ortaya çıktı

Elektronik sigara, gençler arasında yaygınlaşan büyük bir tehlike olarak ortaya çıkıyor. Türkiye'de satışı yasak olmasına rağmen, özellikle okul çağındaki çocuklar ve gençler, internet üzerinden kolayca bu ürünlere ulaşabiliyorlar. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu konuda ciddi uyarılarda bulunuyor.

Özlü, elektronik sigara kullanımının akciğer hasarına ve bazen ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca, elektronik sigara içeriğinde bulunan kimyasalların, tatlandırıcılar ve aromatiklerin gençler için çekici kıldığını ve nikotin bağımlılığına yol açtığını vurguluyor.

elektronik sigara kullanımı artıyor

Özlü, elektronik sigara kullanımının sadece kullanıcılara değil, aynı zamanda pasif içicilere de zarar verdiğini açıklıyor. Elektronik sigara içilen ortamda bulunan sigara içmeyenlerin kanında ve idrarında nikotin ürünlerinin arttığını gösteren çalışmalar olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca, elektronik sigara kullanan gençlerde tütün bağımlılığının daha fazla geliştiği ve diğer bağımlılık yapıcı maddelere eğilimlerinin arttığına dikkat çekiyor.

Elektronik sigaranın sağlık açısından risk taşıdığını ve ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Özlü, elektronik sigaranın yanı sıra e-sigara şarjlarının patlama ve yangın riski bulunduğunu da ekliyor. Bu nedenle, elektronik sigara kullanımının masum bir alışkanlık olmadığını belirtiyor ve gençlerin, ailelerin, okulların yöneticilerinin ve öğretmenlerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söylüyor.