Her gün yorgun hissetmek tehlikeli hastalıkların belirtisi olabilir

Uzun süreli yorgunluğun ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurgulayan Uzman Dr. Yıldıray Tanrıver, "Yaşadığınız yorgunluğun altında stres, kansızlık veya diğer fizyolojik sorunlar yatabilir" dedi. Tanrıver, kronik yorgunluğun önlenmezse sürekli hale gelerek psikolojik izler bırakabileceğini belirtti. Kronik yorgunluğun, günlük aktivitelere karşı isteksizlik, uyku bozuklukları gibi semptomlarla kendini gösterdiğini söyleyen Tanrıver, 6 aydan fazla sürmesi durumunda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Her gün yorgun hissetmek tehlikeli hastalıkların belirtisi olabilir

Kronik yorgunluğun en yaygın belirtileri arasında sürekli bitkinlik, enerji eksikliği ve hiçbir aktivite için güç bulamama yer alıyor. Tanrıver, bu belirtilerin ileride potansiyel sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini, bu nedenle erken önlem alınması gerektiğini ifade etti.

20-40 YAŞ ARASI KADINLARDA GÖRÜLÜYOR

yorgunluk

Özellikle 20-40 yaş arasındaki kadınlarda daha sık görülen kronik yorgunluğun, stresli iş yaşamı, yoğun çalışma temposu veya sınav hazırlıkları gibi durumlarla ilişkilendirildiğini belirten Tanrıver, bu durumun günlük aktivitelere karşı isteksizlik, uyku düzensizlikleri ve sosyal çevreden uzaklaşma gibi semptomlarla kendini gösterdiğini belirtti.

Tanrıver, kronik yorgunluğun altı aydan daha uzun bir süre devam etmesi durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı. Yapılacak muayene ve testlerle, olası rahatsızlıkların teşhis edilebileceğini ve gerekli önlemlerin alınabileceğini ekliyor. Kan testleri, görüntüleme teknikleri ve psikolojik değerlendirmelerle bu durumun kaynağının araştırılabileceğini ifade etti.

İNHALASYON TEDAVİSİ VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATMAYA YARDIMCI OLUYOR

yorgunluk

Kronik yorgunluğun tedavisinde ise Tanrıver, kişiye özel yöntemlerin kullanıldığını belirtti. Vitamin, mineral takviyeleri, aminoasit desteği ve dolaşım sistemlerini düzenleyici tedavilerle hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olduklarını söyledi. Ayrıca, hidrojen inhalasyon tedavisi gibi yenilikçi yöntemlerle oksidatif stresin azaltılmasına ve vücuttaki toksinlerin atılmasına destek verdiklerini ifade etti.

Kronik yorgunluğun önlenmesi ve tedavi edilmesinde erken müdahalenin önemli olduğunu vurgulayan Tanrıver, her hastanın ihtiyaçlarına özel olarak uygulamalar gerçekleştirdiklerini ve bu sayede hastaların yaşam kalitelerini artırmaya odaklandıklarını belirtti.