Kablosuz kulaklık kullananlarda kanser tehlikesi büyüdü

Son dönemlerde günlük hayatımızda sık sık kullandığımız kablosuz kulaklıkların zararları ortaya çıktı. Uzmanlardan gelen açıklama üzerine kansere yol açtığı bilgisi verildi. İşte kablosuz kulaklıkların kanser riskine dair tüm detaylar...

Kablosuz kulaklık kullananlarda kanser tehlikesi büyüdü

Bluetooth kulaklıkların yaygınlaşmasıyla beraber yoğun ilgi gösterilirken kablosuz kulaklıklar ise beyne yakın çalıştığından bazı zararları ortaya çıktı. Kablosuz kulaklıklar kansere mi yol açıyor?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar üzerine kablosuz kulaklıkların uzun zamanlı kullanımında manyetik etkileşimiyle hücre DNA'sında bozulmalar ve kansere yatkın olduğu bilgisi verildi.

kablosuz kulaklık

İŞİTME KAYBI

Uzun süreli olarak yüksek ses ve müzik dinlemeler kalıcı işitme kaybına yol açtığı bilgisi paylaşılırken kulaklıkların beyne yakın olmasından bazı insanlarda elektromanyetik dalgalar beyne zararı olduğundan endişeler oluşturuluyor. Bu durum hakkında net bir bilgi söz konusu değilken uzmanlar bu tür cihazların bilinçli ve ölçülü kullanılması gerektiği yönünde öneriler verildi.