Kanser tehlikesi büyüyor: Tam 4000 kişi birden başvurdu

Kanser vakalarında artışlar yaşanırken uzman isimlerden uyarılar geldi. 2023 yılında vatandaşlara dair 123 bin kanser taraması gerçekleşirken bu taramalar üzerinde yaklaşık 4 bin kişinin kanser şüphesiyle sağlık kuruluşlarına yönlendirildiği öğrenildi.

Kanser tehlikesi büyüyor: Tam 4000 kişi birden başvurdu

Samsun’da 2023 yılında başlatılan kanser tarama, eğitim ve farkındalık çalışmaları yönünde hazırlıklar yapılırken İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, sindi bir hastalık olan kanser için tedavi süreci başlatılarak vücuttan defedebilmek için, erken teşhisin önemine vurgu yapıldı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak erken teşhisin altı çizilirken daha çok insanımıza kanser tarama imkânı sağlanarak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekiplerinden çalışma yapıldı.

TARAMALARDA ERKEN TEŞHİS
Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, açıklamalarında bakanlık tarafından yapılan ücretsiz kanser tarama programı içerisinde 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara servis kanseri, 50-70 yaş arası vatandaşlara kolorektal kanser taraması yapılarak erken teşhis konuldu.
Çalışmalarla beraber taramalarla sınırlı kalmazken halka yönelik bilgilendirmeyle çalışmalar içerisinde 30 binin üzerinde vatandaşlara kanser ve kanser taraması uygulanarak merkez uzak noktalarında ayağına gidilerek tarama yapılacağı belirtildi.

kanser
Özverilir çalışmaya özen gösterilirken birçok insana ulaşılarak kansere karşı onların yaşam umudu olunması hedefleniyor. Vatandaşlara kanserin yanında geç kalmaktan korkmamız gerektiğini hatırlatırken KETEM'lerimiz, sağlık hayat merkezlerinde aile sağlıklarında ve ilçe sağlık müdürlerine yönlendirmeler yapıldı.