Mantarı D vitamini deposu haline getiren tüyo!

Vücudunda D vitamini eksik olanlara güzel haber geldi. Birçok kişinin severek tükettiği mantar meğerse bu yöntemle D vitamini deposu oluyormuş. Yapılan araştırma üzerine mantarın tüketilme önerileri yapıldı...

Mantarı D vitamini deposu haline getiren tüyo!

D vitamini, kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar birçok fonksiyonlar için önemli olurken mantarın belirlenen şekilde tüketilmesi açısından öneriler yapıldı. Mantarın bu şekilde tüketildiğine vücudun ihtiyacı D vitamini üzerinde önemli etkileri vardır.

25 KAT FAZLA D VİTAMİNİ

Mantarın paketini açarak hemen yemek yapılmaması öneriliyor. Bu durum mantarın koparıldıktan sonra bazı vitaminlerin sentezlemeye devam etmesiyle tüketilmeden önce güneşe bırakılarak D vitamini etkisini 25 kat artırdığı belirtildi. Bu durumda mantar tüketilmeden önce güneşte bekletilmesi önerildi.

Mantar yıkanır mı

MANTAR YIKANIR MI?

Mantarı kullanmadan önce yıkanmaması gerektiği söyleniyor. Mantar süngerimsi bir yapıya sahip olduğundan yıkandığında bütün pisliği içerisine çektiği belirtildi. Bıçak yardımıyla soyulması önerilmektedir.

2022 yılında Journal of Food Science yapılan araştırmalar okuyucularla paylaşıldı. Rapor üzerine karanlıkta yetiştirilen portabello mantarlarının, 20 dakika boyunca güneş ışığına maruz bırakılmasıyla D vitamini seviyelerini yükselttiği görüldü.