Maske ve aşı tekrar hayatımıza giriyor: Ünlü profesör kötü haberi verdi

Koronavirüs salgınıyla beraber enfeksiyonlar artış gösterirken Avrupa'da yeni varyantların olduğu bilgisi verildi. Haberlerde tekrar Covid-19 testi pozitif çıkan hastalar yer almaya başlarken maske ve aşının tekrar hayatımıza gireceği bilgisi verildi.

Maske ve aşı tekrar hayatımıza giriyor: Ünlü profesör kötü haberi verdi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal'ın verdiği röportajda Covid-19 hakkındaki merak edilenlere değinirken herkesi korkutan açıklamalarda bulundu. Yoğun bakımlar için tekrarda hastane giriş çıkışlarına değindi. İşte tüm detaylar...

Covid-19 testleri hastaneler tarafından yapılmadığından vaka sayıları için net rakam verilmediğinin altını çizen Ünal, Covid-19 yoğun bakımların tekrar açıkladığını belirtti. Kronik rahatsızlığı olan, kanser hastası ya da lenf hastalığı olan kişilerde ölüm riski artarken yalnızca Covid-19 değil grip enfeksiyonu geçiren hastalıkları içinde tekrar maske kullanılması gerektiğinin altı çizildi.

Aşı maske

AŞI VE MASKELER TEKRAR HAYATIMIZDA

Covid-19 aşılarının yeni varyantlara karşı koruyucu olmadığını belirten Ünal, yeni varyantlar için aşıların yapılması gerektiğini söyledi. Yeni varyantlara karşılık o zamana kadar maske çağrıları yapıldı. Sağlık politikasının uygulandığının altını çizerken enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alınması gerektiğine değinildi.