Memur ve emekliye Temmuz'da enflasyon ve refah payı zammı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında 7 bin 500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alanların enflasyona zam ve sosyal yardımlardan pay alacağını söyleyerek çok önemli bir müjde verdi.

Memur ve emekliye Temmuz'da enflasyon ve refah payı zammı geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni meclisin seçimlerin ardından yasama faaliyetine başlamasıyla birlikte emekli maaşı 7500 lira üzerinde olanları sevindirecek haberleri paylaşacağını, Temmuz ayında sosyal yardım oranlarını artıracak düzenlemeleri hayata geçireceğini ifade etti. Erdoğan yaptığı açıklamada enflasyona karşı memur olarak çalışanları ezmeyeceğini söyledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs'ı kutlu olsun. Memur-Sen topluluğuna katılmaktan heyecan duyuyorum. Kongrede bayrağı takdim edecek arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Memur-Sen her zaman doğrunun ve adaletin yanında yer almıştır. Milli iradeye yönelik her girişimde dimdik durur. Devletin kılcal damarlarına sızan gelincikle mücadelesinde Memur-Sen'e teşekkür etmek istiyorum.

"KARDEŞLERİMİZ DEPREMZEDELERİN YANINDA OLDULAR"

Bu topraklarda sağlam bir yer edinmiş Memur-Sen gibi Türkiye merkezli kuruluşlarla son derece gururluyuz. Geçtiğimiz Şubat ayında yüzyılın doğal afeti olduğunda Memur-Sen camiası ilk an itibariyle cesaretle hareket etti. Adamlarımızın birçoğunu enkazdan canlı canlı çıkardılar. Her kesimden Memur-Sen kardeşlerimiz depremzedelerin yanında oldu.

Seçim programı ne olursa olsun deprem bölgesinde sürdürülen çalışmaları günlük olarak takip ediyoruz. Afette kardeşlerimizin evleri yıkılana, yeni yuvalarında düzenleri sarsılana kadar rahat etmeyeceğiz.

Marmara depremi sonrasında bölgeyi dolaştık ve orada hiç yönetim göremedik. Bugün 300 milyar dolar kadar bir rakamı getireceğini söyleyenler, o zamanlar IMF'nin peşinden koşanlardı. Neden sana bir kuruş vermiyorlar? Memurlara maaş ödeyemezsiniz. Bizim bu sorunumuz yok.

"TÜRKİYE'Yİ SEN DEĞİL BEN YÖNETİRİM"

 Davos'taydık, o zamanlar Bebecan benim bakanımdı. Davos'ta IMF başkanıyla görüştük. 'Türkiye'den alacağınızı alıyor musunuz' dedim, 'Biz aldık' dediler. Aldığını alacaksın dedim fakat Türkiye'yi ben yöneteceğim, seni değil. O zamanlarda 23,5 milyar dolar kadar bir borcumuz bulunuyor. 2013'te yıllar geçti, IMF'ye olan borcumuzu kapattık ve ilişkimizi kopardık. Başka ne oldu? Kemal Bey ve PI sözcüsü, bir otel odasında IMF ile görüştüler. O zaman 'Bizim böyle şeylere ihtiyacımız yok' dedik. Geri geldiler. O zamanlar 27,5 milyar dolar rezervimiz vardı, şimdilerde rezervimizi 122 milyar dolara çıkardık.

Bay Bay Kemal maalesef yalan söylemesini çok iyi bilir. Sana asla yalan söylemeni tavsiye etmiyorum. Bu millet doğrunun yanında yer almıştır. Bugün başka bir resim var. Yüzyılın felaketini yaşamamıza rağmen insanlarımızı harabeye çevirmedik. Ev yardımı, ev taşıma ve kira ile birlikte bugüne kadar yaklaşık 30 milyar TL ödedik. Şu anda 3,5 milyon insanımız ihtiyaçları karşılanıyor. Etkilenen 11 ilimiz devletlerine güveniyor. Siyasi görüşleri ne olursa olsun, bir yıl içinde evlerine döneceklerinden hiçbirimizin şüphesi yoktu.

Biz sadece depremin yaralarını sarmıyoruz. Diğer alanlarda da ülkemizin sorunlarını çözmeye ve daha önemli projelere imza atmayı sürdürüyoruz.

Cumhuriyet tarihinde en büyük atamasını yapıyoruz. Kimseyi ihmal etmiyoruz. Ülkemize ne söz verdiysek onu tutacağız. EYT'de milyonlarca kişiden gelen talepleri yanıtladık. En düşük emekli maaşlarını 7 bin 500 TL'ye yükselttik. Ramazan ayı boyunca hesaplarına ekstra ikramiyeler yatırarak emeklilerimizi ikiye katladık.

7 BİN 500 LİRANIN ÜZERİNDE MAAŞ ALAN EMEKLİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Seçimin ardından yeni TBMM'nin yasama çalışmalarının başlamasıyla birlikte 7500 liranın üzerindeki emeklileri sevindirecek bir haberi ülkemizle paylaşacağız. Temmuz ayında enflasyondaki farkın yanı sıra refah oranındaki artışı da dikkate alacak olan bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Memurlarımızı enflasyonla ezmeme sözümüzü tutacağız.