Milyarlarca kişi risk altında: Yeni salgın patlak verdi

Dünya Sağlık Örgütü'nden her geçen gün farklı virüsler için çağrılar yapılırken açıklamalar sonrasında 4 milyar kişinin dang humması virüsüne yakalanma ihtimalinin yüksek olduğu bilgisi verildi.

Milyarlarca kişi risk altında: Yeni salgın patlak verdi

Salgın ve Pandemiye Hazırlık ve Önleme Departmanı Ekip Lideri Diana Rojas Alvarez, dünya genelinde yaklaşık 4 milyar kişinin dang humması virüsüne yakalanma riskinin yüksek oluğu bilgisi verildi. Dang hummasının enfekte sivrisineklerin ısırması yoluyla insanlara bulaşan en yaygın enfeksiyon olduğu hakkında bilgiler verilirken tropikal ve subtropikal iklimlerdeki kentsel alanlarda görüldüğü açıklandı.

Alvarez, iklim değişikiğinden ötürü sıcaklıkların artışıyla enfekte sivrisineklerin daha fazla ülke üzerinde çoğunluğa uğramasıyla bu sene çok fazla ülkedendang humması vakasının olduğuna dair ifadeler kullanıldı.

dang humması

CİDDİ HASTALIKLAR KAPIDA

Dang hummasının belirtileri üzerinde yüksek ateş, baş ağrısı, vücut ağrıları ve mide bulantısı olduğunu bilgisi verilirken Alvarez, çoğu hastanın tahminen 2 hafta içinde iyileşebildiğini fakat bazılarında bunun ciddi hastalıkların oluşacağına değinildi. Alvarez, dang humması için spesifik tedavinin mevcut olmadığını erken teşhis ve uygun tıbbi bakıma bakılarak şiddetli dang hummasından ötürü ölüm oranlarının azaldığı belirtildi. 2023'te şu ana kadar dang humması vakalarının 4,1 milyonu ABD'den rapor yayımlandı. Bunu Güneydoğu Asya ve Batı Pasifik takip edildiği bilgisi verildi.