Mutfağınızda bunlar varsa hemen çöpe atın! Sağlık düşmanı çıktılar

Özellikle ev hanımlarını yakından ilgilendiren haber geldi. Mutfağında bunları bulunduran herkes hemen çöpe atsın. Sağlığınızı tehdit eden o ürünler haberimizde.

Mutfağınızda bunlar varsa hemen çöpe atın! Sağlık düşmanı çıktılar

Mutfaklard ayemek hazırlama ve saklama işlemlerini kolaylaştırmak için farklı tercihler yer alırken bu yardımcı ürünlerin sağlığımız için etkili olduğuna değinildi. Yapılan araştırmalar üzerine yaygın olarak kullanılan o rünler sağlık açısından tehlike oluşturmaktadır.

SAĞLIK İÇİN TEHLİKELİ OLACAK MUTFAK ÜRÜNLERİ
Yemek hazırlama ya da saklama açısından sıklıkla elimizin altında bulunan ystreç filmleri, doğru kullanılmadığı durumlarda sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Streç filmler, plastik olarak saklama amacıyla kullanılırken içerisinde bulunan PVC petrokimyasal maddelerle beraber yüksek risk oluşturmaktadır.
streç film etkileri
NEDEN OLDUĞU SAĞLIK SORUNLARI
Filalat içeren streç filmleri, hormon değişikliğine neden olurken kimyasala maddeler yemekleri sıcakkaen streç film ile kapattığına ilk temasla beraber yemeklere geçer. Yemek tüketilirken vücuda alınırken hormon dengesizliklerine neden olurken bunun yanında yemek pişerken kullanılan yağlı kağıtlarda sağlık açısından tehlike arz etmektedir.