Reuters'tan dikkat çeken analiz: Erdoğan'ın sessizce görevi bırakmayacak!

14 Mayıs'a geri sayım başlatılırken baş döndüren trafik sıkışıklığı uluslararası toplumu büyük ölçüde etkiledi.. Reuters, Pazar günkü seçimlerin öncesinde dikkat çeken bir analizi yayına verdi.

Reuters'tan dikkat çeken analiz: Erdoğan'ın sessizce görevi bırakmayacak!

Dünya geneline yayın yapan Reuters, "Seçim şampiyonu Erdoğan, en zorlu seçimle karşı karşıya" başlıklığı attığı bir makalesini yayınladı. Haberlere göre, yirmi yılı aşkın süredir seçimlere liderlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde daha demokratik sistem sözü verdiğini belirtti. ili haberde "20 yıldan fazla bir süre Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerde liderliğini elinde bulunduruyor" denildi.

Türkiye'yi büyük bir dürüstlükle yöneten girişimci bir siyasetçinin, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na 'a karşı Pazar günü yapacağı oylamada seçimleri dürüstçe kabul edip sessizce istifa edeceğine inanmak çok güç olduğu yorumunun yapıldığı haberde ayrıca seçim havasının Türkiye'de de hissedildiği, çok sayıda Türk'ün değişime özlem duyduğu ve aynı zamanda da yükselen enflasyon, Türk lirasının değer kaybı, yaşam standartlarındaki keskin düşüş ve Şubat depreminden muzdarip olduğu vurgulandı.

Reuters'tan dikkat çeken analiz Erdoğan'ın sessizce görevi bırakmayacak!

"ERDOĞAN, GÖREVE GELDİĞİNDE TÜRKİYE SIÇRAMA YAPMIŞTI"

Reuters'in haberine göre, "TL'nin değer kaybetmesiyle birçok Türk 436 dolar olan asgari ücretle yemek, okul ve kira ödemekte zorlanıyor." ifadeleri kullanılırken Erdoğan'ın 2003 yılında göreve geldiğinde aslında Türkiye ekonomik alanda tekrar sıçrama yapmış ve bu durum da kıskanç komşularının arasında başarı öyküsü şeklinde gözüktüğü vurgulandı.

Erdoğan, herhangi bir usulsüzlüğün Seçim Komisyonu'na sunulacağı ve seçimlerin ikinci tura ertelenebileceği haberleriyle bir diktatörlüğe dönüşüyor olarak tanımlandığı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyası sürecinde savunma, doğal gaz ve sanayi sektörlerindeki mega projeleri listelemesiyle, ekonomik sıkıntılara ve depremde yıkılan binalara bölgesel af çıkarılmasına da yanıt verildiği bildirildi.