Salgın hastalık yıllar sonra yavru kediyle birlikte hortladı

ABD’de yaşayan bir çift yolda buldukları küçük bir kediyi evlerine aldılar ve bu olaydan sonra kedide bulunan o hastalık tüm ülkeyi harekete geçirdi. İşte detaylar…

Salgın hastalık yıllar sonra yavru kediyle birlikte hortladı

ABD’de küçücük bir kedi 7 milyon insanın hayatında büyük tehlikeye yol açtı. ABD’de sağlık sistemi alarma geçti bu hastalığın daha da yayılmaması için önlemler alınıyor. Detaylar haberimizde…

su

YAVRU BİR KEDİ 7 MİLYON İNSANIN HAYATINI TEHLİKEYE SOKTU! YETKİLİLER TEYAKKUZDA: DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ALARMA GEÇMEMİŞTİK...

ABD'nin Nebraska kentindeki Madeline ve Rich Wall'un garajında bulunan yavru kedi, 7 milyon insanın kaderini etkileyecek... Kedi ölümünün ardından rakunlarda kuduz salgını ortaya çıkması, yetkililerin uyarısını güçlendirdi. Sağlık yetkilileri "hiç bu kadar paniğe kapılmadıklarını" ve aşının 10 günlük denemesinin sürdüğünü söyledi. Rakun kuduzunun bölgede 7 milyon kadar insanı etkilediği düşünülüyor. Tüm haber detaylarını burada bulacaksınız!

Washington Post'un haberine göre Amerikalı çift Madeline ve Rich Wall, yavru kediyi garajlarının önünde buldu. Çift bir yavru kedi sahiplendi. Her şey o andan itibaren başladı.

KEDİDE BİR GARİPLİK GÖRÜLDÜ

Bir süre kediyle ilgilenen Wahl ailesi, kedinin bir gözünün diğerinden büyük olduğunu fark etti. Başlangıçta umursamayan çift, yavru kedi nöbet geçirmeye başlayınca veterinere koştu.

Başı sürekli sağa sola sallanan ve bacakları titreyen yavru kedi, çeşitli hastalıklara işaret ediyordu. Kedi ertesi gün öldü ama gerçek ancak ölümünden sonra ortaya çıktı.

RAKUN KUDUZU HASTALIĞI

Yavru kediye rakun kuduzu teşhisi konduğunda veteriner çok endişelendi çünkü rakun kuduzu uzun zamandır görülmüyordu ve rakun Omaha'ya 1.200 mil uzaklıktaki Appalachian Dağları'nda yaşıyordu.

Yavru kediye rakun kuduzu teşhisi konduğunda veteriner çok endişelendi çünkü rakun kuduzu uzun zamandır görülmüyordu ve rakun Omaha'ya 1.200 mil uzaklıktaki Appalachian Dağları'nda yaşıyordu.

Virüsler kontrolsüz bir şekilde yayılabilir. "Bu hastalık kontrol altına alınmazsa Güney Dakota, Minnesota, Iowa, Missouri ve Kansas'ta 7 milyon insanı etkileyebilir" dedi.

"DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE BİR ALARMA GEÇMEMİŞTİK"

Yetkililer sosyal medyadan yayınladığı mesajla halkı uyarırken, temaslı takibine de önlem alındı.

ABD Tarım Bakanlığı'nın kuduz program koordinatörü Richard Chipman, 753 rakun, 41 kokarca, 4 yabani kedi ve 1 kızıl tilkiyi aşılamak için 10 gün boyunca çalıştıklarını, bunun hiçbir zaman gerçekleşmediğini söyledi" dedi.

Yakalanamayan hayvanlar için bölgeye 18 bin tıbbi malzeme bırakıldığı açıklandı.

BELİRTİ GÖSTERMEYEBİLİR

Yavru kediye 26 Eylül'de kuduz teşhisi konuldu ve bu, kediyi bölgede 20 yıl içinde kuduz testi pozitif çıkan ilk kedi yaptı. Uzmanlar, hastalık yayılsa bile diğer hayvanların aralık ayına kadar semptom göstermeyebileceğine inanıyor.

İNSANLARA BULAŞIRSA NASIL FARK EDİLİR?

İnsanlarda hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, aşırı tükürük salgısı, kas spazmları, felç ve zihinsel karışıklık yer alıyor. Belirtiler ortaya çıkarsa derhal tıbbi yardıma başvurmak önemlidir.