Selahattin Demirtaş'tan flaş karar: 'Aktif politikayı bırakıyorum'

28 Mayıs seçimlerinin sonrasında HDP'nin eski Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesaplarında dikkat çeken bir mesaj yayınlandı. Seçim sonuçlarına yönelik eleştirileri değerlendirdiğini söyleyen Demirtaş, aktif siyaseti bırakacağını açıkladı.

Selahattin Demirtaş'tan flaş karar: 'Aktif politikayı bırakıyorum'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından muhalefet tarafının ilk dikkat çeken hamlesi, Edirne Cezaevi'nde tutuklu olarak yargılanan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından yapıldı.

DEMİRTAŞ: "Aktif siyasi faaliyeti bırakacağım"

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şahsen, halka yakışır bir politika öneremediğim için içtenlikle özür dilerim. Yapılan eleştirilerden de yararlanacağım." şeklinde ifadeler kullanırken "Hapisten çıkan tüm yoldaşlarım gibi direnişe devam etsem de bu dönemde aktif siyasi faaliyetlerden uzak duruyorum." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'tan flaş karar 'Aktif politikayı bırakıyorum'

Selahattin Demirtaş'ın açıklaması şu şekilde:

"Merhaba. Yarın Artı Gerçek'te yayınlanacak röportajımdan iki bölümü paylaşıyorum:

 Halkımıza yakışır bir politika ortaya koyamadığım için şahsım adına içtenlikle özür dilerim. Pratik çabalarımla bu eksiklikleri gidereceğime söz veriyorum.

Bana yönelik yapıcı eleştiriniz için de teşekkür ederim. Yorumlardan yararlanmaya çalışacağım. Ben de cezaevindeki tüm yoldaşlarım gibi direnişe karşı mücadeleye devam ederken aktif siyaseti bu sefer bırakıyorum.

 Hepinize kardeşlik selamlarımı sunuyor, sevgilerimi sunuyor, hepinizi özlemle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşmek üzere."

Selahattin Demirtaş'tan flaş karar 'Aktif politikayı bırakıyorum'