Sık sık baş ağrısı çekenler bu belirtileri de yaşıyorsa endişelenmeli

Sürekli baş ağrısı neden olur? Cevabı haberimizde...

Sık sık baş ağrısı çekenler bu belirtileri de yaşıyorsa endişelenmeli

Baş ağrısı genellikle stres ve yorgunluk gibi basit nedenlerle ortaya çıksa da bazen hayati risk oluşturan ciddi hastalıkların ilk belirtisi olabilir. Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, baş ağrısı şikayetiyle doktora başvuranlara dikkatli bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti.

Uzman Uludüz, baş ağrısının tehlikeli olabileceğine işaret eden belirtileri sıraladı. Buna göre sürekli ve hep aynı bölgede hissedilen ağrılar, 10 yaşın altında ve 50 yaşın üzerindeki kişilerdeki ağrılar ile yüzde görme bozukluğu, baş dönmesi gibi ek şikayetler eşlik eden ağrılar dikkate alınmalı.

baş ağrısı neden olur

Ayrıca uykudan uyandıran, yatarken kötüleşen veya aniden baş gösteren şiddetli baş ağrıları da tehlike işareti olabilir. Uzman, baş ağrısının nedenlerini iki gruba ayırdı. Birincil baş ağrılarının çoğunlukta olduğu ancak ikincil baş ağrılarının ise beyin tümörü, beyin kanaması gibi ciddi hastalıklara işaret edebileceğini ifade etti.

Bu nedenle her baş ağrısı şikayetinin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca tehlikeli olabileceği düşünülen ağrılarda ağrı kesiciden önce mutlaka doktora başvurulması önerildi. Uzman, erken teşhisin önemine değinerek, riskli belirtileri taşıyan hastaların bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.