Sinan Oğan'dan muhalefete kaos uyarısı! 'Seçim, ikinci yura kalmalı, yoksa..'

13'üncü cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, muhalefetin az farkla seçimi kazanması halinde Türkiye'nin kaosa sürüklenebileceğini savundu.

Sinan Oğan'dan muhalefete kaos uyarısı! 'Seçim, ikinci yura kalmalı, yoksa..'

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile görüştüğü Gaziantep'te açıklama yaptı.

"BİZİM SÖZÜMÜZ SENETTİR"

Sinan Oğan'dan muhalefete kaos uyarısı

Van'da saldırıya uğradıklarını ve seçimin sakin bir ortamda yapılması gerektiğini vurgulayan Sinan Oğan, “Türkiye'nin seçimi gergin bir ortamda yapmasını istemiyorum. Konuşmayacağım ama gördük ki Erzurum'da gerçekleşen saldırı ardından demokratik hakkımız olan cumhurbaşkanlığına adaylığımızı bırakmamızı isteyen çok sayıda tweet atılmaya başlandı. Evet, dedik ki: "Erzurum saldırısını bu ülkenin demokratik seçimlerini lekelemeye yönelik provokatif bir girişim olarak nitelendiriyor ve kınıyoruz." Ama biz de saldırı altında bulunuyoruz. Biz de tehdit ediliyoruz. Saldırıyla ilgili olarak, 'O belge nerede? O video nerede? Onun resmi nerede? Ve 'olsun' dedim gibi sorular var. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı bir şey söylerse halk ona inanır ve inanır. Tek ayak üzerinde yedi takla atan diğerleri gibi değiliz. Sözlerimiz bir senettir arkadaşlar." diye konuştu.

Muhalefetin seçimi yarım puan bile farkla kazanması durumunda Türkiye'nin kaosa sürükleneceğini öne süren Oğan, "Seçim ikinci turda yapılmalı ve seçim kazanılmalı. İkinci turda mutlak çoğunluk elde edilmeli" dedi. Sinan Oğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Arkadaşlar burada bir tehdit konusunda Türkiye'yi uyarmak istiyorum. Bu çok öenmli bir konu. Büyük tarihi duyup ne kadar dikkatsiz olduklarını görüyorlar. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu ortam, seçimlerin kıyasıya yapıldığını gösteriyor. Muhalefet seçimi yarım puan bir farkla kazanması halinde Türkiye'yi kaosa sürükler.

HDP ile HÜDA PAR arasındaki tartışma ve çekişme ile tartışmalı bir sürece girebiliriz, hatta Türkiye'de seçimin ertelenmesini bile konuşacağız. Bu nedenle seçimlerin ikinci turda yapılması ve ikinci turda seçimlerin salt çoğunluk sağlaması gerekir. Stratejik bir hamleydi. İnsanlar aklını başına toplasın ve bu tür seçimleri ilk turda, yarım puanla, 5 bin oyla yapsın. Bunun tarihi bir hata olacağını ve ülkemizin geleceğinden endişeye düştüğümü ifade etmek istiyorum."