Tek bir besin kemikleri güçlendirip, vücut direncini artırıyor

Kemik oluşumu için önemli olan kalsiyum besinlerden elde edilebilir. Magnezyum, demir, sodyum ve kalsiyumun tümü tek bir gıdada bulunur. Çocuklarınıza bu gıdalardan bol miktarda verirseniz kemikleri çelik gibi güçlenir. İşte tam bir şifa kaynağı sayılabilecek o besin hakkında detaylı bilgiler..

Tek bir besin kemikleri güçlendirip, vücut direncini artırıyor

Sağlıklı bir yaşam sürmenin en önemli adımlarından biri tükettiğimiz yiyeceklere ve içeceklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Yediğimiz tüm besinlerin vücudumuza bazı yararları vardır, bazılarının ise zararlıları. Bu nedenle doğru beslenme uzun ve sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu bağlamda magnezyum, demir, sodyum, kalsiyum gibi vücudumuz için en gerekli bileşenleri besinler yoluyla elde edebiliriz. Bu bileşenlerin tümünü içeren bir beslenme özellikle çocukların sağlığı açısından önemlidir.

"Kalsiyum eksikliği ciddi sorun"

Kalsiyum eksikliği sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Vücudunuz yeterli miktarda kalsiyum alamazsa kas spazmları ve zayıflıkları, kırıklara yol açabilecek kemik hassasiyeti, osteoporoz ve iştah kaybı gibi sorunlara neden olabilir. Bunu önlemek için beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz çok önemlidir. Peki vücudunuzun kalsiyum ihtiyacını hangi besinler karşılayabilir? İte yanıtı..

keçiboynuzunun faydaları

Bu yiyecek kemiklerinizi zırh gibi yapıyor!

Keçiboynuzu olarak da bilinen keçiboynuzu baklagiller familyasının bir üyesidir. Kalsiyumun yenilenmesi için mükemmel bir besindir. Keçiboynuzu bol miktarda kalsiyum içerir. 6 gram keçiboynuzu tozu yaklaşık 20,9 miligram kalsiyum içerir. Sadece kalsiyum açısından değil, magnezyum, demir, sodyum ve çinko açısından da zengindir.

Kadınlar yaşlandıkça kemiklerindeki kalsiyum miktarı azalır. Keçi boynuzu kalsiyum bakımından zengindir ve bu da onu kalp hastalıkları için harika bir besin yapar. Bu nedenle osteoporoz olarak da bilinen osteoporoza karşı da oldukça etkilidir.

"Çocuklarda kemik gelişimini destekler"

Diğer taraftan; çocukların kemik gelişimi için önemli olan kalsiyum da keçiboynuzundan elde edilebiliyor. Çocukları düzenli olarak makul miktarda keçiboynuzu ile beslemek kemiklerinin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Kalsiyum sadece kemiklerinize değil dişlerinize de yardımcı olan bir bileşendir. Bu nedenle keçiboynuzundan elde edilen kalsiyum diş sağlığına da destek verir.

Kalp hastalığından diyabete kadar her konuda etkilidir

Keçiboynuzunda bulunan antioksidanlar kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkilere sahiptir. İçerdiği vitamin ve minerallerle kan damarlarının açılmasına ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle düzenli keçiboynuzu tüketimi kalp sağlığını destekler.

keçiboynuzunun faydaları

Keçiboynuzunda kan şekeri ve kalp sağlığı açısından çok önemli besin olarak bilinen şeker oranı düşüktür. Keçiboynuzu, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Karbonhidrat oranı düşüktür, bu nedenle diyabetli kişiler bile güvenle tercih edebilir.

"Sindirim sistemini destekler"

Sindirim sisteminiz düzgün çalışıyorsa iki isyan boynuzumuzu sindirebilirsiniz. Keçi boynuzu hazımsızlıktan kaynaklanan kabızlık ve ishal gibi sorunlarda oldukça etkilidir. Öte yandan içerdiği antioksidanlar sayesinde mide zarını onarır.

Keçiboynuzunu nasıl tüketmeliyiz?

Keçiboynuzu çiğ olarak yenebildiği gibi kabuğu kurutulup un haline de getirilebilir. Keçiboynuzu tozu ise süte eklenebilir veya pekmez şeklinde alınabilir.

Yukarıdaki faydalardan yararlanmak için günde 2-3 taneye kadar keçiboynuzu ağacı tüketmelisiniz.