Türkiye'de salgın paniği: Covid-19'u bile aratacak

Türkiye'de bulaşıcı hastalıklar her geçen gün artıyor! Hastaların ifadelerine göre hem acı verici hem de etkili.. Acil hastanelerde çok sayıda hasta var ancak hastalık, Kovid-19'dan çok daha ciddi. Salgınla ilgili tüm detayları burada bulabilirsiniz...

Türkiye'de salgın paniği: Covid-19'u bile aratacak

Artan hasta sayısı hastanelerin acil servislerini kalabalıklaştırdı. Doktorlar Kovid-19, grip, iğer mevsimsel hastalıkların daha da hale geldiğini söylüyor. Açıklamada, yeni salgının yeni koronavirüsten bile daha kötü olduğu belirtildi.

Günde en az 100 hasta geliyor

Yeni koronavirüs ile enfekte olan insan sayısındaki artışın yanı sıra, grip ve mevsimsel virüslerin etkisinin de arttığı görülüyor. Doktorlar, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin daha fazla risk altında olduğunu ve bazı bölgelerin yoğun bakım ihtiyacını karşılayamayacağını söyledi.

Türk Tabibleri Birliği'ne (TTB) bağlı Aile Hekimliği Kolunun başkanlık görevini yürüten Dr. Emrah Kırımlı'dan şok bir açıklama yaptı. Açıklamada, sanki koronavirüs pandemisinin en yoğun günlerinin geri döndüğünü söylerken her gün en az 100 hastanın geldiğini ifade etti.

Türkiye'de salgın paniği Covid-19'u bile aratacak

KÖTÜ BİR SALGIN

Alp Kılınç, sosyal medyada hastalıkla ilgili bilgiler paylaştı. Kılınç, paylaşımında çok kötü bir salgının sürdüğünü söylerken asansörlerde, vapurlarda, metrolarda ve kapalı alanlarda insanlara dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Hastalık belirtileri

Hastalığa yakalanan Alp Kılınç, ilk başta hastalığın kendisini etkilemediğini ancak dört gün içinde semptomların ortaya çıktığını söyledi. Hastalığın belirtileri arasında vücut ağrısı, boğazda yanma hissi, öksürürken çarpıntı, halsizlik, yorgunluk, ani titremeler, öksürme ve terlemeye bağlı gece uykusuzluğu yer alıyor.

MASKE SEZONU AÇILDI

Alp Kılınç, hastalığın COVİD-19'dan daha ciddi olduğunu açıklayarak herkesi temkinli olmaya çağırdı. Hastalığın yeni koronavirüsle aynı olmadığını ancak acısının ve etkisinin daha büyük olduğunu söyledi. Özellikle toplu taşıma araçlarında maske takılması tavsiye ediliyor.