Zeytin çekirdeğinin bu faydasını hiç duymadınız! Faydasını öğrenince çöpten geri toplayacaksınız

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytin, genellikle çekirdeklerinden ayrı olarak yenir. Yutulmamış zeytin çekirdeklerinin insan sağlığına birçok faydası olduğu tespit edilmiştir. Zeytin çekirdeğinde sağlığa olan faydalar nelerdir? İşte yanıtı..

Zeytin çekirdeğinin bu faydasını hiç duymadınız! Faydasını öğrenince çöpten geri toplayacaksınız

Kahvaltılıkların en sevilen ürünlerinden biri olan zeytinin hem kendi içinde hem de çekirdeklerinde şifalı özelliği bulunuyor. İç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, bu kez zeytin çekirdeğiyle ilgili sıra dışı sözleriyle manşetlere taşındı. Ünlü doktor, bu sefer zeytin çekirdeklerini atmanın tamamen yanlış olduğuna işaret etti.

Zeytin Çekirdeğinin Faydaları

Zeytin Çekirdeğinin Faydaları

Zeytin çekirdeği insan vücuduna olumlu etkileri olduğu gibi mide ekşimesi ve bağırsak problemlerini de önlemektedir. Bu nedenle uzmanlar, zeytin çekirdeklerinin tıpkı badem ve yer fıstığı gibi yenilebileceğini söylüyor. Zeytin çekirdeği mide zarına çok iyi gelir, bu sayede yanma ve aynı zamanda da hazımsızlık gibi sorunları ortadan kaldırır. Zeytin çekirdeğinin erkekler için büyük bir sorun olan prostat hastalığı riskini de azalttığı bilinmektedir.

Zeytin çekirdeği antioksidan bakımından zengindir. Bu kapsamda zeytin çekirdeği vücudun direncini arttırır ve hastalıklara karşı korur. Zeytin çekirdeğinde bulunan polifenoller vücuttaki hücre yenilenmesini destekler. En büyük mide sorunlarından biri olan ülser tedavisi de zeytin çekirdeğinin faydaları ile desteklenmektedir.

"Kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılır"

Zeytin Çekirdeğinin Faydaları

Bonapetinin yazarları, günde üç tane iyice ezilmiş zeytin çekirdeği tükeymenin vücudunuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Ezilmiş zeytin çekirdeği tüketmek böbrek ve idrar yolu rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olabilir. Günümüzde zeytin çekirdeği tozunun en yaygın olarak kullanıldığı alanlardan birisi de kozmetik sektörüdür.

Kozmetik sektöründe ezilmiş olan zeytin çekirdekleri sabun yapımında, cilt temizleyici ürünlerinde ve ayrıca şampuan gibi ürünlerde etkinlik için kullanılmaktadır.

Zeytin çekirdeğindeki doğal yağlar cildin soyulmasını önler ve koyu lekeleri azaltır. Zeytin çekirdeği çoğunlukla şifa kaynağı olsa da doğal bir ağrı kesici şeklinde kullanılabilir. Saymakla durdurulamayan zeytin çekirdekleri mutlaka ezilerek tüketilmelidir.